• Viktigt meddelande:

    Kraftig brand i stora flishögar i hamnen i Norrköping. Kraftig rökutveckling. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation vid obehag. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
H.K.H Kronprinsessan Victoria medverkade vid invigningen. Foto: Bo Öhlén/SVT

”Vi vill vara kulturens Almedalen”

Uppdaterad
Publicerad

För tredje året i rad genomförs nu Folk och Kultur i Eskilstuna. Konventet öppnades idag med invigningstal av Kronprinsessan Victoria, Folk och Kulturs officiella beskyddare. Cirka 130 arrangörer kommer att möta tre tusen deltagare.

En mer publik invigningsceremoni kommer att äga rum kl 19 i kväll, onsdag, på Fristadstorget i Eskilstuna. Folk och Kultur pågår fram till lördag.  Initiativtagarna – Länsteatrarna, Regionmusiken och Länsmuséerna – vill gärna beskriva Folk och Kultur som kulturpolitikens Almedalen.

Kultur i hela landet

Kronprinsessan framhöll i sitt tal att vi ska ha ett levande konst- och kulturliv i hela landet.

– Jag tror att samtalsforum som denna är nödvändiga för att för att utbyta erfarenheter, men också för att hämta kraft och energi att arbeta vidare, sade Kronprinsessan.

Bland övriga talare märktes kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) och ordföranden för nämnden för kultur i Region Sörmland, Åsa Kratz (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer