H.K.H Kronprinsessan Victoria medverkade vid invigningen. Foto: SVT

”Vi vill vara kulturens Almedalen”

Uppdaterad
Publicerad

För tredje året i rad genomförs nu Folk och kultur i Eskilstuna. Konventet öppnades idag med invigningstal av Kronprinsessan Victoria, Folk och kulturs officiella beskyddare. Cirka 130 arrangörer kommer att möta tre tusen deltagare.

En mer publik invigningsceremoni kommer att äga rum kl 19 i kväll, onsdag, på Fristadstorget i Eskilstuna. Folk och Kultur pågår fram till lördag.  Initiativtagarna – Länsteatrarna, Regionmusiken och Länsmuséerna – vill gärna beskriva Folk och kultur som kulturpolitikens Almedalen.

Kultur i hela landet

Kronprinsessan framhöll i sitt tal att vi ska ha ett levande konst- och kulturliv i hela landet.

– Jag tror att samtalsforum som denna är nödvändiga för att för att utbyta erfarenheter, men också för att hämta kraft och energi att arbeta vidare, sade Kronprinsessan.

Bland övriga talare märktes kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) och ordföranden för nämnden för kultur i Region Sörmland, Åsa Kratz (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.