Villabrand i Eskilstuna – brann i pannrummet

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades strax innan klockan 12 till en brand i en villa strax norr om Eskilstuna.

Det var i pannrummet som branden startade. En person befann sig i huset när branden utbröt och enligt räddningstjänsten ska personen ha stängt dörren till pannrummet och tagit sig ut ur huset. Branden spred sig också lite i huset, vilket gjorde att räddningstjänsten tillämpade rökdykning.

– Det är en brand i pannrummet med lite spridning i huset. De på plats kör invändig rökdykning för att förhindra spridning i resten av huset, säger räddningstjänstens larmoperatör.

En person ska ha omhändertagits av ambulans i samband med händelsen. Larmoperatören på räddningstjänsten vet dock inte om personen behövt följa med till sjukhus eller inte.

Frilagt taket i pannrummet

Vid klockan 13.35 berättar räddningstjänstens larmoperatör att räddningstjänst på plats har frilagt taket i pannrummet för att söka efter eventuella glödbränder. En enhet hade då lämnat platsen medan insatsledare med fyra enheter fortsatt arbetade vidare på platsen.

– Röken har avtagit markant, säger räddningstjänstens larmoperatör.

Vid 14.05 hade räddningstjänsten börjat skicka tillbaka fler enheter, men två enheter är kvar på platsen för bevakning. En restvärdesledare ska ut till platsen vid 16-tiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer