Göran Pettersson driver bland annat Vilsta sporthotell och Plaza i Eskilstuna. Han är hårt drabbad av den ekonomiska nedgången i samband med coronasmittan. Foto: Albin Aghamn

Göran Petterssons företag hotas av coronakrisen

Uppdaterad
Publicerad

Intäktsbortfallet är stort för Göran Petterssons bolag som driver Vilsta sporthotell, Plaza, Nyby herrgård i Torshälla och Lilla hotellet i Eskilstuna. Han är fast besluten om att klara krisen som nu riskerar att allvarligt skada hans livsverk.

– Man försöker greppa efter halmstrån, säger han.

Många lokala företag är hårt pressade av den rådande pandemin. För att hjälpa underlätta för bolagen har sörmländska kommuner tagit till vissa åtgärder. Bland annat får företag möjlighet att skjuta upp betalningar av olika avgifter och fakturor. Det är något som Göran Pettersson är tacksam för, men vill samtidigt se ytterligare åtgärder.

– Jag tycker att kommunen borde ta i mera med till exempel med fri parkring i centrum och att markhyror för uteserveringar stryks.

Coronaviruset i Sörmland

I Eskilstuna kommun kan flera åtgärder vara på gång inom kort.

– Vi tittar igenom alla åtgärder och om vi kan göra något ytterligare, som att efterskänka vissa avgifter, säger Niklas Edmark näringslivsdirektör Eskilstuna kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet