Vingåkers volleybollklubb hoppas på kommunens stöd. Foto: TT

Vingåkers kommun stöttar VVK – kan slippa betala hyran

Uppdaterad
Publicerad

Även volleybollsäsongen har varit av det mer speciella slaget i skuggan av pandemin. Uppskjutna matcher och vikande intäkter har drabbat elitklubben Vingåkers VK vilket påverkat klubbens ekonomi.

När kommunstyrelsen sammanträder i morgon måndag föreslås det att VVK:s hyra för 2020 ska efterskänkas. Röstas förslaget igenom så får klubben tillbaka 14 400 kronor.

”Vi har koll på ekonomin”

Bakgrunden är att Vingåkers kommun redan i april öppnade för efterskänkning av hyror. I slutet av november skickade klubben in en önskan om att få ta del av erbjudandet.

– Vi har koll på vår ekonomi men det är klart att den är ansträngd i dessa tider. Vi gör vad vi kan för att underlätta situationen, säger VVK:s sportchef Kenneth Karlsson.

Med bland topplagen

Klubben ligger för närvarande på fjärde plats av elva lag i Elitserien. Med den vinden i seglen hade man hoppats på ett publiksnitt på runt 300 på hemmaplan. Men än så länge gapar läktarna tomma och intäkterna uteblir.

– Vi hoppas på att få in publiken till slutspelet, säger Kenneth Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.