Flera demonstrationer har arrangerats mot beslutet att sälja bostäderna. Foto: SVT

Viptorpsbor i protest mot bostadsförsäljning

Publicerad

129 Viptorpsbor skriver under i protest mot försäljningen av kommunala lägenheter i Eskilstuna. Hyresgästerna är oroliga för att hyran kommer chockhöjas med en ny ägare.

I en debattartikel i Aftonbladet höjer boende i Viptorp rösten mot försäljningen av närmare 600 kommunala bostäder. Där finns över 400 berörda lägenheter. Totalt är det 129 hyresgäster som har skrivit under.

I debattartikeln uttrycker hyresgästerna en oro över att det kommer att bli dyrare att bo i lägenheterna om en ny ägare kommer in.

”Nya storägare kommer in, lyxrenoverar och hyrorna chockhöjs”, skriver de.

På lördag arrangeras det för fjärde månaden en manifestation på Fristadstorget mot försäljningen, dit de uppmanar politiker att komma och svara på frågor.

Nästan 600 lägenheter

Det var i höstas koncernen Eskilstuna kommunföretag tog ett inriktningsbeslut att sälja ett stort antal hyresrätter och en skola. Syftet är att kommunen ska få in mer pengar till välfärden, enligt den politiska majoriteten.

Kommunfastigheters ordförande Bertil Andersson (M) har tidigare sagt att försäljningen inte ska påverka hyran.

– Villkoren för dem som bor i lägenheterna kommer vara precis desamma som tidigare, sade Bertil Andersson i oktober.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer