Foto: skyttesport.se

VM-medalj i skytte för Elin Åhlin

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en bra avslutning på Skytte-VM för svensk del på fredagen. Elin Åhlin, som till vardags tävlar för Bälgvikens Skytteförening i Eskilstuna, gjorde en stark insats i halvmatchen på 300 m och det räckte till ett silver.

Eskilstunatjejen Elin Åhlin var sista svenska skytt att tävla i VM i spanska Granada. Hon tävlade i gevär 300m tre ställningar (3x20, också kallat halvmatch) och fick ihop 580 poäng, något som räckte till en silvermedalj.

– Det känns jättebra. Det var nervöst och jag var spänd och det var jobbigt rakt igenom och jag fick kämpa. Skotten slog ut lite i knästående, men slog definitivt in i stående så det jämnade ut sig. Jag är jättenöjd över att jag hållit ihop ståendeskyttet och fick en bra poäng. Medaljen är en superstor bonus!, säger Elin Åhlin till Skyttesportförbundets hemsida.

Silvermedaljen är Elins Åhlins första individuella VM-medalj och hon var bara två poäng från att vinna tävlingen. Segraren, Eva Roesken från Tyskland, besegrade Elin Åhlin med ett ynka poäng.

– Det spelar ingen roll, det gör det verkligen inte! Oavsett placering är jag jättenöjd över att klara av att skjuta så här bra.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.