I ett brev uppmanar fastighetsägaren sina hyresgäster att inte berätta om sin boendesituation för Hyresgästföreningen. Foto: SVT

Fastighetsdrottningen: ”Hyresgästföreningen vill ge oss dåligt rykte”

Uppdaterad
Publicerad

Fastighetsägaren Wonna De Jong uppmanar sina hyresgäster att inte svara på en enkät om boendemiljön som Hyresgästföreningen skickat ut.

Efter det senaste mötet med hyresgästerna i Malmköping, som länge klagat över sin boendesituation, skickade Hyresgästföreningen ut en enkät till de boende där de uppmanades svara på hur nöjda de är med sin boendesituation. Men fastighetsägaren Wonna De Jong uppmanar hyresgästerna att inte svara på enkäten.

”Vi är övertygade om att de kommer att missbruka all information de får från Er och använda den för att skapa ett dåligt rykte för oss som fastighetsägare”, skriver Wonna De Jong i ett brev till hyresgästerna.

Flen

– Jag tänkte att det har inte hon med att göra. Vi hade redan svarat på enkäten, säger en boende till SVT.

I brevet skriver Wonna De Jong också att ”journalister försöker driva ett fult spel mot mig och min familj som hyresvärdar. De försöker hitta fel och klagomål för att smutskasta oss offentligt”.

”Kan inte förvänta sig annat”

Rolf Carlsson, ordförande för Hyresgästföreningen i Flen är inte förvånad över brevet från fastighetsägaren.

– Man kan inte vänta sig annat av henne. Hon har ju sin fria vilja att skicka ut ett sånt där brev men man tycker det är lite konstigt. En enkät som belyser de problem som finns i det här bostadsområdet kan ju även gagna fastighetsägaren.

SVT har sökt fastighetsägaren Wonna De Jong för en kommentar om brevet till hyresgästerna, men hittills utan resultat.

Som SVT tidigare berättat har renoveringen av ett läckande tak dragit ut på tiden. I veckan löpte den tidsfrist som kommunens miljökontor beslutat om ut, och nu anser miljökontoret att taket är färdigbyggt.

– Nu inväntar vi bara besked om slutbesiktning för att få bevis för att det är ordentligt gjort, säger miljöinspektör Elin Martin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flen

Mer i ämnet