Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zakaria Hassan är skräddare och en i teamet runt Bytestorget i Katrineholm. Hör honom och kollegan Xheudet Peksani berätta om sina jobb. Foto: SVT

Skräddaren Zakaria från Syrien renoverar möbler i Katrineholm

Publicerad

Zakaria Hassan kom från Syrien för fem år sedan, där han arbetade som skräddare. Nu jobbar han på bytestorget i Katrineholm där han bland annat fixar till soffor.

–  Det var arbetsförmedlingen som hjälpte mig hit, säger han.

I den stora lagerhallen för alla möbler arbetar hans kollega Xheudet Peksani från Albanien med att laga ett höj- och sänkbart skrivbord.

– Jag jobbar bra här, säger han.

Bytestorget drivs av Viadidakts arbetsmarknadsenhet och samlar in gamla möbler från kommunens olika förvaltningar. Dessa renoveras sedan för att sedan komma till nytta i andra kommunala verksamheter.

Samtidigt ger verksamheten personer som står långt från arbetsmarknaden en meningsfull sysselsättning och kompetensutveckling.

I klippet berättar Zakaria och Xheudet mer om vad de gör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.