En 13-årig flicka har hittats mördad i Täby. Foto: Björn Lockström

Bröder misstänks för mord på 13-årig flicka

Uppdaterad
Publicerad

Mordet på flickan skedde i ett flerbostadshus i Täby norr om Stockholm.

Det misstänkta mordet inträffade på lördagseftermiddagen i Täby norr om Stockholm. Två män, 31 och 28 år gamla, har gripits på plats och anhållits misstänkta för mord och medhjälp till mord. De två gripna är bröder.

-Vi kommer ut ungefär vid 16.00 och då blir vi tyvärr varse om att en 13-årig flicka blivit bragd om livet, säger Anders Gillander, pressansvarig hos Roslagspolisen, till SVT Nyheter.

Anledningen till att polisen dröjde med att gå ut med uppgifter om mordet var att det dröjde fram till på kvällen innan man fick kontakt med anhöriga.

Vad hände när polisen kom till platsen?

-Mannen som är född 1981 ska ha hoppat ut genom fönstret och i det fallet ådrog han sig svåra skador, vilket har gjort att vi inte har kunnat höra honom ännu, utan han ligger på sjukhus, säger Gillander.

Granne med flickan

Mordet skedde inomhus i ett flerbostadshus. Minst en av de gripna ska bo i närheten av där offret bodde, uppger polisen.

-Åtminstone en av dem är granne med flickan, säger Gillander till SVT Nyheter.

Enligt polisen är det tillvägagångssättet som tyder på att flickan mördats, men Gillander vill inte gå in på detaljer.

-Vi har ganska klar bild av vad som har hänt, men vill inte kommentera det i nuläget med tanke på att det är känslig information.

Förnekar brott

De båda misstänkta männen är inte kända av polisen sedan tidigare. Anders Gillander säger till SVT Nyheter att han inte kan säga något om motiv, men att det i nuläget inte finns några misstankar om hedersmotiv.

Polisen har hållit vittnesförhör under natten.

-Vi håller den här lägenheten avspärrad för teknisk undersökning som pågår. Sedan kommer vi att fortsätta med ytterligare utredningsåtgärder under dagen, förhör och så vidare, säger polisens pressansvarige.

Anton Strand är försvarare åt den äldre av bröderna, som är misstänkt för mord.

-Jag har nyss talat med honom och kommer att träffa honom inom kort. Han har i ett inledande förhör med polisen redogjort för sin bild av ett händelseförlopp. Jag vill inte berätta något om hans inställning, säger han.

Den yngre brodern, som är misstänkt för medhjälp till mord, förnekar brott.

-Han förnekar brott å det bestämdaste, säger hans försvarare Martin Cullberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

13-årig flicka mördad i täby

Mer i ämnet