Foto: Tomas Oneborg/TT

150-tal terrordrabbade vill ha ersättning av lastbilens försäkringsbolag

Uppdaterad
Publicerad

Terrordrabbade efter attentatet på Drottninggatan förra året kan få ersättning från det försäkringsbolag där den lastbil som användes vid attentatet är försäkrad, uppger Ekot SR.
– Vi har fått in cirka ett 150-tal ärenden och det är för det mesta personskador och även en del sakskador, säger Fredrik Lihammer, skadechef på Moderna försäkringar till Ekot.

Eftersom det var en lastbil som användes vid terrordådet i april förra året kan de som drabbats ha rätt till ersättning enligt trafikskadelagen och den ska då betalas ut av försäkringsbolaget som försäkrat lastbilen.

– För att ta ett exempel om man i det här fallet blivit direkt påkörd av en lastbil så är det ju naturligtvis till följd av trafik, sen gör man ju en individuell bedömning i varje enskilt fall, så skadorna befinner sig i olika stadier beroende på omfattning, säger Fredrik Lihammer till Ekot.

De drabbade kan också söka ersättning hos Brottsoffermyndigheten, något som skett i ett 30-tal fall, där flera av dem tidigare fått avslag av försäkringsbolaget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer