Polisen spärrade av platsen där skjutningen inträffade och väntas inte släppa avspärrningarna förrän på onsdagsmorgonen. Foto: Björn Lockström

Två personer begärs häktade efter skjutning i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har begärts häktade efter skottlossningen i Rinkeby förra veckan. Personerna är misstänkta för försök till grov utpressning och grovt vapenbrott.

I förra veckan skottskadades två unga män utanför en livsmedelsbutik i Rinkeby. Enligt poliskällor till SVT Nyheter Stockholm försökte männen attackera en tredje person som i självförsvar sköt tillbaka.

De två männen fördes till sjukhus där de greps samma natt. Även mannen som sköt greps.

Febril aktivitet i utredningen

I fredags begärde åklagaren de två skottskadade männen häktade, på sannolika skäl, misstänkta för försök till grov utpressning och grovt vapenbrott.

– Jag kan inte gå in mer på vad som grundar misstankarna i nuläget, säger åklagare Marina Ivic.

Den tredje personen som greps är inte längre frihetsberövad men är misstänkt för grov misshandel.

– Det är för närvarande febril aktivitet i utredningen. Förutom att höra vittnen och andra personer så genomförs en rad tekniska undersökningar. Polisen jobbar brett och utreder händelsen grundligt, säger Marina Ivic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.