Sajad Darab var yngst i sin viktklass men var bäst. Foto: Privat

18-åring från Tensta vann medalj i brasiliansk jiu-jitsu

Uppdaterad
Publicerad

Efter att bara ha tränat i lite mer än ett år så vann 18-årige Sajad Darab från Tensta guldmedalj i nordiska öppna i brasiliansk jiu-jitsu.

– Allting kan ske om man tränar hårt, säger Sajad Darab.

I helgen avgjordes tävlingen Nordic BJJ open i brasiliansk jiu-jitsu i Skuruhallen i Nacka. Tävlingen lockade hundratals deltagare i alla åldrar och vinnare i klassen herrar, -76 kilo, var 18-årige Sajad Darab från Tensta, yngst i sin viktklass.

– Det känns jättebra, det är helt sjukt, säger Sajad Darab om segern.

Ville hitta sin egen grej

Sajad har bara tränat sporten i lite över ett år, och innan dess hade han bara tränat med en kompis men det blev mest som motion.

– Jag testade MMA, men det var svårt eftersom man inte vet om motståndaren ska sparka eller slå, så jag ville hitta min egen grej, säger han om hur han hittade till sin vinnarsport.

”Tror 100 procent på mig själv”

Tävlingen var tuff, berättar han.

– Första matchen var jättetuff, den andra mot en kille från London och deras klubb är jättebra. Finalen var jättejämn, i sista sekunden stod det lika, men så tog jag hans rygg och fick fyra poäng och vann.

Trodde du att du skulle kunna vinna?

– Det trodde jag, jag tror 100 procent på mig själv. Om jag inte trodde det skulle jag inte kunna vinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.