19-åring erkände – körde motorcykeln vid olyckstillfället

Uppdaterad
Publicerad

Den 19-årige man som misstänks för att ha kört på den 51-åriga tvåbarnsmamman Helin Burkay, så att hon senare avled, har erkänt att han körde motorcykeln.

– Han har erkänt att körde motorcykeln, säger Thomas Sandin kommissarie vid lokalpolisområde Järva. 

Det var i början av april som tvåbarnsmamman Helin Burkay blev påkörd av en motorcykel och skadades så allvarligt att hennes liv inte gick att rädda. 

Den 19-årige mannen, som nu misstänks för brottet, greps samma dag när han behövde uppsöka sjukhus efter att han själv blivit skadad i samband med olyckan.

– Det var långa köer och man bad polisen om hjälp för att ta sig fram. Efter ett tag började poliserna som kom till undsättning, att lägga ihop händelserna som hänt tidigare på dagen.

Vållande till annans död

Den 19-årige mannen är skäligen misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott och vållande till annans död alternativt grovt vållande till annans död – eller grov vårdslöshet i trafik. Båda är oaktsamhetsbrott.

Enligt kommissarie Thomas Sandin så mår den misstänkte mannen inte bra.

– Han är chockad och mår dåligt över händelsen. Nu väntar vi på resultaten från analyserna och vi ska hålla slutförhör med den misstänkte, säger Thomas Sandin.

Med på motorcykeln fanns också en ung kvinna som kommer att kallas som vittne till händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.