En 22-årig kvinna har åtalats misstänkt för skyddande av brottsling och grovt vapenbrott. Här syns hon posera med det misstänkta mordvapnet några dagar efter dödsskjutningen. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS och Polisens förundersökning

Här är de åtalade som misstänks för dödsskjutningen i Blackeberg

Uppdaterad
Publicerad

En 20-årig man åtalas misstänkt för att ha skjutit ihjäl en man i stadsdelen Blackeberg i Stockholm i fjol. Ytterligare två personer åtalas för brott i samband med skjutningen.

Det var en osedvanligt våldsam kväll i Stockholm den 30 juni förra året, då tre skjutningar ägde rum på olika platser i staden inom loppet av några timmar. Totalt dödades två personer och två skadades, i skjutningar i Sollentuna, Järfälla och Blackeberg.

Inget samband

Trots den nära tidsrymden tros skjutningarna inte ha haft något samband. Vid skjutningen i Blackeberg, i västra Stockholm, dödades en 23-årig man utanför ett flerbostadshus.

Förutom den 20-årige mannen som åtalas misstänkt för mord och grovt vapenbrott, åtalas en man och en kvinna misstänkta för grovt vapenbrott och skyddande av brottsling. Enligt polisens förundersökning tog kvinnan bilder på sig själv, där hon poserade med vapnet, några dagar efter mordet.

Nekar till brott

Mordvapnet påträffades i en väska i Blackeberg. Förundersökningen innehåller över 800 sidor. Närmare 50 vittnen har förhörts.

Samtliga misstänkta har i förhör nekat till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.