70 miljoner kronor ska göra utemiljön i Botkyrka tryggare. Foto: TT arkivbild

70 miljoner kronor ska öka tryggheten i Botkyrka

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska Botkyrka bli tryggare. Det är kommunägda Botkyrkabyggen och Boverket som tillsammans satsar 70 miljoner kronor för att öka tryggheten och rusta upp utemiljön i Botkyrka, det skriver tidningen Dagens Nyheter.

De 70 miljoner kronorna ska bland annat gå till att bygga fler mötesplatser som främjar en god gemenskap i området, det skriver DN. Det kan till exempel handla om klätterväggar och utegym.

Enligt det kommunala bostadsbolaget Botkyrkabyggen ska också samarbetet med polisen och kommunen bli mer effektivt för att öka tryggheten i området. Bodstadsbolaget vädjar samtidigt till myndigheter och privata fastighetsägare att utveckla sina samarbeten till föreningarna, något som de anser är ovärderligt.

Boverket arbetar på uppdrag från regeringen med frågor som rör samhällsplanering, byggande, boende och administration av statliga bidrag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.