75 torskar gripna i stor polisinsats i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmspolisen har den senaste tiden haft en insats för att motverka sexköp. Totalt har 75 sexköpare gripits och två personer från östeuropa häktats misstänkta för koppleri.

Köp av sexuella tjänster har inte gått ner under pandemin. Däremot blev sexköparna mer försiktiga med att köpa sex i innerstaden efter att en känd tv-personlighet greps sommaren 2020. Det menar insatsledare Anders Olofsson som ansvarat för polisinsats som är en del av Insats torsk.

– Det som hänt det senaste året är att vi ser allt mer sexköp i Stockholms kranskommuner. Vi märker även att allt fler använder obemannade hotell där man endast tar hjälp av en app för att boka rum, berättar han.

Hälften vill ha hjälp

Insatserna genomfördes i samarbete med socialtjänsten och hälften av de som gripits har tackat ja till stöd för att sluta köpa sexuella tjänster. 

Ett 20-tal poliser har jobbat med den senaste tidens gripanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.