Försvarets helikoptrar lyfter från Gärdet. Foto: SVT

Försvaret lockade 80.000 besökare till Gärdet

Uppdaterad
Publicerad

Väldigt många människor tog sig till Gärdet på söndagen för att få se JAS-plan, helikoptrar och pansarvagnar under Försvarsdagen. Det uppskattade besöksantalet är långt över förväntat.

Dagens arrangemang på flöt på enligt planerna, enligt Försvarsmakten. Innan dagen satte igång hoppades man att det skulle komma mellan 50.000 och 60.000 personer. Men polisen uppskattar att så många som 80.000 besökare kom under dagen.

– Det var ett trevligt arrangemang. Det märktes att det fanns ett stort intresse för Försvarsmaktens arbete,. Det var längesen de hade något sådant här arrangemang, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen.

TV: Här intar fallskärmsjägarna centrala Stockholm

Besökarna bjöds på högljudda uppvisningar av bland annat helikoptrar och JAS-plan. Försvarsdagen genomfördes i samband med den omfattande försvarsövningen Aurora 17 för att låta allmänheten få en närmare titt på försvaret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.