De 800 bostäderna ska bli en blandning av bostadsrätter, radhus, hyresrätter och lägenheter.

800 nya bostäder i Flemingsberg

Publicerad

Flemingsberg ska utvecklas till en regional stadskärna. Därför ska 800 bostäder, två förskolor, gångstråk och torgmiljöer byggas.

Nu är det bestämt att 800 nya bostäder ska byggas i Flemingsberg.

Bostäderna ska byggas längs Hälsovägen och där ska det även byggas två förskolor, gångstråk och torgmiljöer. Den närliggande Flemingsbergsparken ska även rustas upp.

Enligt Huddinge kommun ska det skapas öppna kvarter mot parken.

– Det här är ett viktigt tillskott på bostadmarknaden i kommunen och ett led i vår satsning på att utveckla Flemingsberg som en regional stadskärna, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd i Huddinge kommun, i ett pressmeddelande.

Blandning av olika boformer

Bostäderna längs Hälsovägen ska bli en blandning av bostadsrätter, radhus och hyresrätter. Dessutom ska en del lägenheter anpassas och riktas till olika målgrupper som forskare och seniorer.

Byggstart är planerat till slutet av 2018 eller början av 2019 men innan byggstarten ska kommunen undersöka arkeologiska fynd som finns inom området.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer