Den 1 mars öppnar Ragion Stockholm för ansökningar till årets sommarjobb. Foto: TT

800 sommarjobb att söka från och med i dag

Uppdaterad
Publicerad

Från och med i dag kan man börja söka sommarjobb hos Region Stockholm, före detta landstinget. Målet är att 800 ungdomar som är mellan 16 och 18 och som bor i regionen ska erbjudas sommarjobb.

Det handlar om jobb inom hälso- och sjukvården men också inom kollektivtrafiken, tandvård, kök och administration. Region Stockholm har avsatt 6,7 miljoner kronor för att finansiera sommarjobben, samma summa som förra året.

– Förhoppningsvis kan sommarjobben inspirera fler unga till att vilja arbeta inom exempelvis vården i framtiden, säger Irene Svenonius (M), regionstyrelsens ordförande och personalregionråd.

Enligt Region Stockholm är ungdomar med funktionsnedsättning fortsatt en prioriterad grupp, dels eftersom de har svårare än andra grupper att komma in på arbetsmarknaden, dels för att det ökar mångfalden i Region Stockholms verksamheter.

Ansökningsperioden pågår mellan 1-25 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.