En advokat fråntas sin titel efter att ha smugglat in två brev till häktad person med restriktioner. Flera personer dömdes senare i en narkotikahärva som avgjordes i Södertörns tingsrätt. Foto: Maja Suslin/TT.

Advokat utesluts efter att ha smugglat in brev till häktad

Uppdaterad
Publicerad

Advokatsamfundets disciplinnämnd har uteslutit en advokat som i höstas ska ha smugglat in brev till en häktad man med restriktioner. Det uppger Dagens Nyheter.  De två breven upptäcktes i samband med en visitation i på häktet.

SVT har tidigare rapporterat om den omfattande narkotikahandeln som förekommit i en källare i Vårberg under hösten. Polisens dolda kameror fångade droghandeln och filmerna blev viktiga bevis i brottsutredningen. Totalt döms 20 personer för inblandning. Sju personer dömdes för grovt narkotikabrott för att tillsammans ha bedrivit narkotikaförsäljning.

Advokaten som är i 30-årsåldern utesluts ur samfundet och fråntas sin advokattitel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.