Kvinnans pengar spenderades på nattklubb i Stockholm Foto: Jessica Gow/Brennan Linsley/TT

Äldre kvinnas pengar spenderades på nattklubbar

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan lämnade ifrån sig sitt kontokort till personalen för att få hjälp med inköp på sitt omsorgsboende. Men istället plockades stora summor ut på bankomater och festades upp på nattklubbsbesök.

Det var när en anhörig till kvinnan kontrollerade hennes kontoutdrag som flera orimliga uttag upptäcktes. Familjen hade godkänt att de anställda på boendet fick använda kvinnans bankkort för inköp och för att ta ut kontanter i bankomat. Men på kort tid försvann en stor summa pengar.

Flera kontantuttag hade gjorts på olika platser runt om i Stockholm. Dessutom har det gjorts inköp på tre nattklubbar i södra Stockholm. Totalt har kvinnan förlorat nära 18.000 kronor.

Den person som ska ha använt kvinnans bankkort senast, slutade på arbetsplatsen innan händelsen började utredas. Enligt Lex Sarah-anmälan har rutinerna ändrats efter händelsen och numera måste de anställda kvittera ut bankkorten från de äldre.

Kvinnans pengar betalades tillbaka till hennes konto.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.