Smittskyddsläkaren Maria Rotzén Östlund vill stänga salundervisning i högstadiet och få arbetsplatserna att skicka hem sina anställda för hemarbete. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / TT

Alla högstadieelever bör distansundervisas enligt smittskyddsläkaren i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Smittskyddsläkaren i Stockholms län rekommenderar att alla elever på högstadiet från och med måndag bör undervisas på distans. Detta för att minska smittspridningen.

Förutom att råda kommunerna i Stockholms län att inför distansundervisning på högstadiet uppmanar smittskyddsläkaren att alla arbetsgivare ska få så många medarbetare som möjligt attjobba hemifrån.

– Vi måste kraftfullt minska våra kontakter så tyvärr tvingas jag rekommendera att kommunerna från måndag avslutar undervisning på plats för eleverna i högstadiet och övergår till distansundervisning resten av terminen.  Jag pratar nu med kommunerna så att de kan informera skolor och elever, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare för Region Stockholm i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet