Knallskott från fotbollssupportrar skadade förbipasserande

Uppdaterad
Publicerad

Flera knallskott har kastats från en folksamling i samband med att supportergrupper gick genom centrala Stockholm. En eller flera personer bedöms ha fått skador.

Det var vid 13.30-tiden på söndagen som en en större grupp människor passerade Regeringsgatan på väg till derbyt på Tele 2 Arena. Någon ur gruppen kastade ett knallskott som ska ha skadat människor som befann sig i närheten.

– Polisen följde gruppen och då kastades ett knallskott rätt ut, säger Ola Österling, polisens presstalesperson.

Vad handlar det om för skador?

– Det rör sig om hörselskador.

Ytterligare knallskott kastades

Vid 14-tiden kom rapporter om att ytterligare tre knallskott hade kastats från gruppen. Den gången mellan Sofielundsplan och arenan. I samband med det grep polisen en person.

Polisen arbetar nu med att se om händelserna finns med på film så att man i efterhand kan identifiera den eller dem som kastat knallskotten.

– Det är svårt att att identifiera personer eftersom det är en så stor folksamling, säger Ola Österling.

En person greps för försök till grovmisshandel efter att ha kastat knallskott vid arenaomrdået. En annan rapporterades för brott mot ordningslagen.

Ett 80-tal bengaliska facklor brann inne på Tele 2 Arena vilket resulterat i en brottsanmälan.

I övrigt uppger polisen att dagens derbyarrangemang genomförts utan större störningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.