Foto: TT arkivbild

Allt fler laddar ner böcker på Stockholms bibliotek

Uppdaterad
Publicerad

Utlånen av digitala böcker i Stockholm ökade med 14 procent under 2017 jämfört med året innan. Nu får Stockholms stadsbibliotek 3 miljoner för att göra digitala böcker mer tillgängliga.

Allt fler konsumerar böcker i digital form och främst ljudböcker. Nu får Stockholms stadsbiblioteket 3 miljoner kronor från kulturförvaltningen för att biblioteken ska förbättra de digitala tjänsterna och göra utbudet mer lättillgängligt under året.

– Ett av våra mål är att alla som har en smart telefon eller padda ska kunna lyssna på böcker oavsett modell eller operativsystem, säger Mikael Tuominen, tf enhetschef på Digitala biblioteket.

Utlån av barnböcker ökade med 75 procent

Även när det gäller digitala barnböcker så har utlånen ökat. Enligt Stockholms stadsbibliotek beror det på appen Bibblix som lanserades för två år sedan. Mellan åren 2016 och 2017 så ökade utlåningen av digitala barnböcker med 75 procent och majoriteten av dessa lån gjordes i Bibblix.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.