Polisens tekniker på plats efter en skottlossning i Enskede i södra Stockholm tidigare i år. Antalet registrerade skjutningar i länet har aldrig varit så många som nu. Foto: Johan Nilsson/TT

Allt fler skjutningar i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Stockholms län har aldrig registrerat så många skottlossningar som nu. Hittills i år 105 stycken, rapporterar Sveriges Radio P4 Stockholm.

Sju personer har sedan årsskiftet dödats och 43 skadats i skjutningar och områdena Järva och Sollentuna är värst drabbat.

– Det är naturligtvis en ohyggligt oroande utveckling. För polisen, för samhället i stort och framförallt för alla de anhöriga som blir drabbade i samband med de här dåden, säger Fredrik Bratt, biträdande polisområdeschef i Stockholm nord till radion.

En orsak till det ökade antalet skottlossningar är enligt polisen att det finns en stor tillgång på skjutvapen och att kriminella oftare tycks ta till vapen i konflikter än förr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.