Polisen på plats i det område i Farsta där den misstänka skottlossningen ägde rum, på fredagskvällen. Foto: Janne Åkesson/swepix

Anhållen efter dödsskjutning i Farsta släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Det var på fredagskvällen som polisen fick in flera larm om en skottlossning i Farsta. En ung man hittades skadad utomhus och fördes till sjukhus där han senare avled. Polisen har inlett en förundersökning om mord och den person som tidigare satt anhållen skäligen misstänkt för mordet har nu släppts på fri fot.

Det var strax före klockan 22.00 på fredagskvällen som en skottlossning utbröt i Farsta söder om Stockholm. Polisen hittade en man i 25-årsåldern skadad utomhus. Mannen fördes till sjukhus med ambulans, men avled senare av sina skador.

En person anhölls misstänkt för mordet, men på söndagen meddelar Åklagarmyndigheten att personen är släppt.

– Jag har inte den uppgiften om det kvarstår några misstankar mot personen. Det är ingen som sitter frihetsberövad för brottet, säger, Annika Collin, pressansvarig vid Åklagarmyndigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.