En fjärde person begärs häktad för dubbelmordet i Hallonbergen. Foto: TT

Fjärde person häktad för dubbelmordet i Hallonbergen

Uppdaterad
Publicerad

16-åringen som varit efterlyst sedan tidigt i utredningen häktas på sannolika skäl misstänkt för mordet på en man och en kvinna i Hallonbergen tidigare i mars.
– Bevisläget är gott men utredningen är stor och mycket återstår, säger kammaråklagare Olof Calmvik.

Sedan tidigare sitter tre personer häktade på sannolika skäl misstänkta för morden men polisen har hela tiden sökt en fjärde misstänkt gärningsperson.

– Jag kan bekräfta att det är det fjärde personen som vi sökt som nu är gripen, säger kammaråklagare Olof Calmvik.

Den häktade är 16 år gammal och greps i sitt hem i stockholmsområdet under tisdagen. Han har sedan tidigare varit anhållen i sin frånvaro. Under torsdagseftermiddagen häktades han efter förhandlingar i Solna tingsrätt.

– Det är en väldigt omfattande utredning men nu har vi alla fyra som misstänktes från början häktade, därmed inte sagt att utredningen inte kan växa och omfatta fler längre fram, säger Olof Calmvik.

Bra bevisläge

Den 6 april går häktningstiden ut för de tre som just nu sitter anhållna, samtliga på sannolika skäl, misstänkta för mord på paret i Hallonbergen. Åklagaren hoppas att en rättegång kan starta i sommar.

– Bevisläget är gott men utredningen är stor och mycket återstår, men en förhoppning är att en rättegång kan dra i gång tidig sommar, säger han.

Läs mer: Detta har hänt

Det var den 7 mars som polisen kom till en adress i Hallonbergen. Utanför bostaden påträffades en man svårt knivskuren och polisen tvingades avlossa flera skott för att avbryta det pågående dådet. I samband med det kunde flera personer gripas. Inne i en lägenhet påträffade polisen därefter den skadade mannens partner, en kvinna, död, också hon knivskuren.

Den skadade mannen avled senare på Karolinska sjukhuset.

Läs mer: Källor till SVT: Mördad kvinna bevittnade skjutning

Några dagar senare häktades tre män mellan 16 och 21 år gamla på sannolika skäl misstänkta för dubbelmordet. Enligt uppgifter till SVT Nyheter var kvinnan vittne till ett annat mord tidigare i januari. Den mördade mannen skulle höras i domstol med anledning av en narkotikahärva.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Hallonbergen

Mer i ämnet