Man häktad – misstänks ha våldtagit kvinna på äldreboende

Uppdaterad
Publicerad

En våldtäkt ska ha inträffat på ett äldreboende norr om Stockholm och en person har häktats på sannolika skäl misstänkt för brottet.

Det är en kvinna som bor på äldreboendet som ska ha utsatts och det var personal som på torsdagen larmade om den misstänkta våldtäkten,vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

Under natten mot fredag greps och anhölls en man på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Mannen är enligt tidningen anställd på boendet men ska inte ha varit i tjänst vid händelsen.

En häktningsframställan lämnades till Attunda tingsrätt och under lördagen beslutade domstolen att mannen häktas. Åtal kommer väckas senast den 1 augusti, uppger Robin Simonsson som är presstalesperson vid Åklagarmyndigheten.

Mannen förnekar brott.

Hemtjänstpersonal misstänkt för våldtäkt

Under fredagen uppmärksammades ett liknande fall i Uddevalla. En person greps av polis efter en kvinna i 90-årsåldern slagit larm om att hon blivit våldtagen av en personal från hemtjänsten.

Personen släpptes senare på fredagen men är fortfarande skäligen misstänkt för brott. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.