Assyriska tar avstånd från domarattacken

Uppdaterad
Publicerad

Under slutminuterna av söndagens kvalmatch till superettan mellan Assyriska och Bunkeflo rusade besvikna supportrar in på Södertälje fotbollsarena och jagade domaren, som fick fly av planen

Ställningen var 1-1, och ett mål till för Assyriska hade räckt för att hänga kvar i superettan. När domaren i det läget visar ut Assyriskas målvakt rinner sinnet över för några hemmasupportrar som rusar in på planen och attackerar domaren, som får fly i panik.

-Det är tragiskt. Sådant får inte hända på en fotbollsplan. Vi tar ett avstånd. Det här ska vi utreda, och ta ett beslut om att utesluta de som gjorde händelserna i går, säger Assyriska BK:s ordförande Ferit Varli till ABC.

På måndagen tar representanter för Assyriska avstånd från attacken, men direkt efter matchen tyckte Assyriskas säkerhetsansvarige Munir Rhawi att domaren bidragit till skandalscenerna eftersom han varit så dålig.

-När domaren blåser ska man respektera och acceptera det. Vad man sedan tycker är en annan sak, säger Ferit Varli.

Har han ditt förtroende som säkerhetsansvarig i fortsättningen?

-Han gör ett bra jobb, och har varit ansvarig i många år. Han har fullr förtroende från mig.

Måndagen är en jobbig dag för alla som är inblandade i Assyriskas verksamhet. Dels riskerar klubben upp till 250.000 kronor i böter – dels står det klart att laget har åkt ur superettan. På två år har man alltså rasat från allsvenskan till division ett.

-Det är helt klart en av de tyngsta dagarna jag har upplevt någonsin. Men människor från hela Sverige har hört av sig och säger att de stöttar laget ändå, säger Assyriskas sportchef Aydin Aho.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.