Astoriahusets framtid fortfarande osäker

Uppdaterad
Publicerad

Framtiden för byggnaden där biograf Astoria en gång låg fortsätter att vara osäker, beslutet om en eventuell rivning har bordlagts till oktober.

Under torsdagen skulle stadsbyggnadsnämnden fattat ett beslut om det omdiskuterade Astoriahuset, stå kvar eller rivas, det var frågan. Men stadsbyggnadsnämnden bordlade beslutet till nästa nämnd som sker 15 oktober.

Astoriahuset är beläget på Nybrogatan i centrala Stockholm. Marken kan kommas att användas till ett kontorshus som i så fall kan bli två våningar högre än det nuvarande huset. De två nedre våningarna kommer rymma butiker och serveringar som vetter mot gränden utanför.

SVT Nyheter Stockholm träffade Sofie Lund som är granne till Astoriahuset, hon tycker att huset ska stå kvar som det är.

– Jag tycker att det är tråkigt om det skulle rivas, då jag tycker att de gamla husen är finare. Det passar bättre här. Jag tycker inte att de ska riva, säger Sofie Lund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.