Den 55-årige mannen åtalas vid Solna tingsrätt. Foto: TT

Åtalas för att ha mördat och styckat sin fru

Uppdaterad
Publicerad

I april anmälde den 55-årige mannen i Spånga sin fru försvunnen. Nu åtalas mannen, misstänkt för att ha mördat och styckat sin fru.

Enligt åklagaren pekade utredningen i ett tidigt skede på att kvinnan inte var i livet och att mannen var inblandad. Bland annat uppgav den nu åtalade mannen först att kvinnan lämnat huset en morgon i april efter att paret bråkat kvällen innan. Senare ändrade han sin berättelse till att kvinnan dött i samband med bråket sedan hon fallit och slagit huvudet i en bordskant.

Styckade kvinnan i garaget

I mitten av juni häktades mannen av Solna tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord den 6-7 april i bostaden i Spånga. Idag åtalas han.

– Mannens agerande och vad som i övrigt framkommit i utredningen visar på ett uppsåtligt dödande. Därför har jag åtalat honom för mord. Veckan efter dödsfallet styckar mannen kroppen i garaget och han är därmed även åtalad för brott mot griftefriden, säger kammaråklagare Liselotte Nilsson i ett pressmeddelande.

Den misstänkte förnekar mord men erkänner att han styckat kvinnan i garaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.