Återvinningsappen får rätt att fortsätta sin verksamhet. Foto: Janerik Henriksson/TT

Återvinningsapp får rätt mot Stockhoms stad – igen

Publicerad

Stockholms stad ville förbjuda appen Tiptapp, som hjälper stockholmare att bli av med sopor. Staden överklagade den friande domen mot apptjänsten till mark- och miljööverdomstolen, som nu upphäver förbudet.

Appen förmedlar kontakt mellan personer som vill få sina sopor körda till en återvinningsstation och personer som kan tänka sig att köra soporna mot en avgift.

I september 2018 beslutade Stockholms stad att förbjuda delar av återvinningsappen. Kommunen ansåg att det var olagligt att tillåta enskilda att hjälpa varandra med att köra skräp till återvinningscentralen.

Men företaget bakom tjänsten överklagade till mark- och miljödomstolen, som upphävde förebudet. Därefter överklagade Stockholms stad till mark- och miljööverdomstolen, som nu ger apptjänsten rätt på nytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.