Åtta greps vid mordrättegång – alla släpps

Uppdaterad
Publicerad

De åtta personer som i onsdags greps i anslutning till en mordrättegång i Södertörns tingsrätt och senare anhölls misstänkta för förberedelse till mord har släppts på fri fot, uppger Åklagarmyndigheten för TT.

Åklagare Martin Westling bedömer att det inte finns tillräckliga bevis för att begära dem häktade.

Vad mordförberedelserna misstänks ha bestått i är oklart, men polisens presstalesperson uppgav i onsdags att man hade fått larm om att ”några personer talat om att skada någon annan”.

De åtta personerna som befann sig på åhörarläktaren avvisades först från rättegången, innan de greps på Flemingsbergs station, bara ett stenkast från tingsrätten. Polisen stoppade även tågtrafiken en stund.

Den pågående mordrättegången avbröts och samtliga fick lämna säkerhetssalen. Poliser på plats uppgav för TT att förhandlingen avbrutits ”för att skydda liv och hälsa”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.