Sex häktas efter mord i Huddinge

Uppdaterad
Publicerad

Åtta personer har gripits misstänkta för delaktighet i ett mord i Huddinge den 28 november, något Expressen var först att rapportera om. Utredningen har pågått i flera månader. Nu häktas sex av dem.

Skjutningen skedde utomhus i ett bostadsområde i Huddinge, söder om Stockholm.

– Det är ett omfattande utredningsarbete som pågår och har pågått och det var dags att höra de här personerna om gärningen, säger kammaråklagare Mats Ihlbom, vid Västerorts åklagarkammare.

Flera häktas nu

Personerna har gripits på olika platser, bland annat i Stockholmsområdet, under tisdagen och onsdagen. En gemensam nämnare mellan offret och de misstänkta är att de har turkiskt påbrå och i flera fall är turkiska medborgare precis som offret. Enligt uppgifter till SVT ska motivet bakom mordet handla om ett svartsjukedrama.

Angående de resterande två personerna som gripits har åklagare inte fattat beslut om eventuell häktning.

– Vi har haft två förhandlingar, två är häktade och ytterligare fyra har begärts häktade och där kommer det vara förhandling imorgon, säger Mats Ihlbom på torsdagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.