Mary Chitgar och Ubah Musse ser världsstjärnan Beyoncé på Friends arena. Foto: privat

B kallar oss sina ”queens”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen fylldes Friends arena av förväntansfulla och peppade konsertbesökare från hela Sverige för att se världsstjärnan Beyoncé. Två av dem är vännerna Mary Chitgar och Ubah Musse.

– När man ser på publiken märker man att det är ett möte mellan olika generationer. Folk från hela Sverige har kommit hit idag för att se på B. Det är nästan 80 procent kvinnor. Skön stämning, säger Ubah Musse.

Tusentals fans är på plats

Formation world tour heter turnén som artisten landat med i Stockholm. Tusentals fans har köat för att lyssna till hennes låtar, bland annat det hyllade albumet Lemonade. Besökarna

– B kallar oss sina ”Queens”. Hon är fantastiskt snygg men man ser att hon är trött, säger Mary Chitgar och fortsätter...

– Det är första gången som jag ser henne live och det ska bli intressant eftersom hon är en världsartist och performer som gör storslagna shower. Jag var inget större fan av Beyoncé tidigare men jag tror att jag kommer att uppskatta henne mer efter konserten ikväll.

Beyoncé väcker känslor

Den amerikanska R'n'B-sångerskan från Texas har fått mycket ris och ros för att ha tagit plats i opinionsbildningen med politiska budskap. Ett känt ämne är feminism och framförallt ur den svarta kvinnans perspektiv. Oavsett debatten så verkar de som är på plats i alla fall njuta av upplevelsen.

– Det är mycket kärlek och energi bland publiken, säger Ubah Musse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.