Bandidos tvingas ut från villan i Huddinge

Uppdaterad
Publicerad

Huddinge kommun får rätt om villan där det kriminella mc-gänget etablerat sig.

Den kriminella mc-klubben etablerade sig förra året i en villa i Huddinge. Efter att ha köpt villan på exekutiv auktion har kommunen förgäves försökt få bort gänget ur villan. Hyresgästen vräktes redan den 1 september, men har sedan dess varit kvar i huset. Men nu har hyresnämnden slagit fast att Huddinge kommun inte gjorde något fel vid vräkningen.

För att säga upp ett förstahandskontrakt krävs särskilda skäl, till exempel att bostaden använts på otillåtet sätt. Hyresnämnden har konstaterat att villan inte använts som boende, utan som samlings- och klubblokal.  Detta strider mot husets detaljplan som endast tillåter att huset används som bostad och därför sägs nu hyresgästen upp.

– Det har varit en lång väntan men nu efter fem månader är det äntligen klart att de ska ut, säger Christian Ottosson (C) som är ordförande i Huddinges brottsförebyggande råd.

Huddinge kommun planerar nu att istället bygga studentbostäder i huset, i samarbete med Karolinska Institutet.

Hyresgästen har fortfarande möjlighet att överklaga dagens beslut till hovrätten. Detta måste ske inom 3 veckor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bandidos i Huddinge

Mer i ämnet