Vapen i en av bilarna i garaget i Skärholmen. Foto: Polisen

Bandidosledare åtalas för vapengömma

Uppdaterad
Publicerad

I april 2018 gjorde polisen ett tillslag mot ett garage i Skärholmen där man hittade en stor vapengömma. Nu åtalas en man i 30-årsåldern för bland annat synnerligen grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

Under en rutinkontroll i garaget i Skärholmen för ett drygt år sedan började en narkotikahund markera på en bil. I två bilar hittade polisen stora mängder vapen, narkotika, sprängmedel och ammunition.

Några av de vapen som polisen fann i garaget i Skärholmen. Foto: Polisen

Totalt hittades inte mindre än sex automatkarbiner, ett kulsprutegevär, fem kulsprutepistoler, ett halvautomatiskt gevär, fyra hagelgevär, sex kulgevär, elva halvautomatiska pistoler, två revolvrar, en modifierad gas/signalpistol och 7 400 patroner.

Nu åtalas en Bandidosmedlem i 30-årsåldern för synnerligen grovt vapenbrott.

En del av den ammunition som polisen hittade. Foto: Polisen

Åtalas även för narkotikabrott

Mannen, som har suttit häktad sedan november förra året, åtalas även för grovt narkotikabrott då polisen även hittade bland annat sju kilo cannabis, drygt fyra hekto kokain och 1,6 kilo amfetamin i garaget.

I garaget fanns bland annat även 17 sprängkapslar och 42 dynamitstavar, och mannen åtalas därför även för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Vapen och narkotika i en av bilarna. Foto: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.