Båtar i krock – tolv personer ombord

Uppdaterad
Publicerad

Totalt tolv personer befann sig ombord de två båtarna som kolliderade mellan Tranholmen och Stjärtnäsvarvet i Ekerö kommun under fredagseftermiddagen. En person fördes till sjukhus med okända skador.

Klockan 14:22 fick Räddningstjänsten larm om en båtolycka i Ekerö kommun. Det visade sig vara två båtar som krockat.

– Det var en rejäl kollision. Det satt åtta personer i den ena båten, som var lite större, och fyra i den lite mindre båten. Tyngden är ju avgörande i en kollision så det är nog den båten som fått störst skador och de personerna som satt i den som hamnat i vattnet, säger Ludwig Tejler, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Hur många av de inblandade som hamnade i vattnet är dock oklart. En person med okända skador fördes till sjukhus med helikopter.

En person är misstänkt för sjöfylleri.

– Den personen ska få följa med och blåsa för att kolla promillehalten och den ena båten kommer tas i beslag för teknisk bevisning, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Övriga inblandade fick endast lindriga skador.

– De tog sig själva i land och redan när vi hann dit var det säkerställt att ingen person saknades efter olyckan, säger Ludwig Tejler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.