Bil krockade med polisbil under biljakt

Uppdaterad
Publicerad

Fyra unga män i en bil jagades av polisen i Upplands Väsby på lördagskvällen. Då prejade polisen bilen så att den voltade av vägen och hamnade på taket. En person har tagits in misstänkt för rattonykterhet.

– Patrullen gjorde bedömningen att bilen utgjorde så stor fara för övriga trafikanter så man kände sig nödgade att stoppa den, säger Johan Gustafsson, befäl på Stockholmspolisens ledningscentral.

Larmet kom till polisen vid 23.30-tiden på lördagskvällen. Polisen skulle då stanna en bil i Upplands Väsby – men de fyra männen som satt i bilen ville inte stanna.

Enligt de första uppgifterna från polisen, vilket också återgavs i den här artikeln, ska det då ha uppstått en biljakt som slutade med att bilen krockade med en annan polisbil. Men i själva verket ska polisen ha prejat männens bil av vägen.

– Initiala uppgifter gjorde gällande de hade krockat. Men sedan har jag pratat med patrullen efter att det lugnat ner sig på platsen, säger Johan Gustafsson, befäl på Stockholmspolisens ledningscentral.

Han fortsätter:

– Patrullen gjorde bedömningen att bilen utgjorde så stor fara för övriga trafikanter så man kände sig nödgade att stoppa den.

Bilen voltade av vägen

Flera polisbilar ska ha deltagit i jakten. Men det var den polispatrull som först försökte stanna männen som ska ha prejat bilen av vägen, enligt polisen.

Bilen voltade och landade på taket efter prejningen. Men, enligt polisen, har ingen person skadats.

– Jag vet inte hur den hamnade på taket, men det är i samband med det. Föraren är medtagen för provtagning och samtliga övriga passagerare lämnade platsen gåendes efter att ha undersökts av ambulanspersonal, säger Johan Gustafsson.

Bilföraren är misstänkt för trafikbrott och rattonykterhet. Han har tagits in av polisen för provtagning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.