En Porsche brann på ett släp på Odengatan i centrala Stockholm på torsdagsmorgonen. Foto: Lenah Fröding/SVT/TT

Bilbrand spärrade av delar av Odengatan

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsmorgonen fattade en sportbil på ett släp eld vid Roslagstull. Delar av Odengatan spärrades av i samband med branden, men avspärrningarna kunde hävas strax efter klockan 10.30.

Det var under torsdagsmorgonen som en sportbil på en släpvagn av okänd anledning började brinna på Odengatan i närheten av Birger Jarlsgatan.

– Det var en väldigt kraftigt brand och en rökutveckling som syntes över stora delar av innerstan, säger Emil Skoglund vid Storstockholms räddningscentral.

Branden var dock snabbt under kontroll och elden släcktes. Strax efter klockan 10.30 hade avspärrningarna hävts och bilen hade bärgats från platsen.

Ingen skadad

Personbilen som drog släpet klarade sig från att börja brinna eftersom man snabbt lyckades koppla loss släpvagnen.

– Föraren agerade väldigt snabbt och fick bort sin bil från släpet och parkerade den sedan mitt på Odengatan, berättar Emil Skoglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.