Männen greps i Värtahamnen. Foto: TT

Bildelstjuvar greps på väg till Riga

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen grep polisen två män i Värtahamnen i samband med att deras skåpbil kontrollerades. I fordonet hittades en mängd misstänkt stöldgods.

Männen skulle ta färjan till Riga från Värtahamnen när de stoppades i en kontroll av polisen. I skåpbilen hittades inplastade bildelar, men också 64 bilbatterier och ett sexhjuligt terrängfordon.

– Efter att vi fattat misstankar och gjort en djupare kontroll av förare och fordon gjordes en husrannsakan i skåpbilen där det misstänkta stöldgodset hittades, säger Christopher Evald, gruppchef för den rörliga kontrollgruppen hos Gränspolisen i Stockholm, på polisens hemsida.

De två gripna männen misstänks i nuläget för stöld alternativt grov stöld samt miljöbrott.

Kraftig ökning av bildelsstölder

Stölder av bildelar har ökat i Sverige och särskilt drabbat är Stockholms län. Mellan 2013 och 2017 har anmälningarna om bildelsstölder i länet ökat med 240 procent, det visar statistik från Larmstjänst. I hela Sverige ligger ökningen på 227 procent mellan 2012 och 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.