Bilen var full av sprängmedel, automatvapen och narkotika

Uppdaterad
Publicerad

Fordon fulla med skjutvapen och narkotika hittades i Skärholmen i helgen av polisen. I beslaget fanns både sprängmedel, automatvapen och pistoler – men också kilovis narkotika.
De hade kunnat göra stor skada i fel händer, säger utredningsledaren Jonas Lindberg på Stockholmspolisen.

Under ett rutinuppdrag i Skärholmen i lördags kunde polisen göra ett jättefynd. I ett garagehus hittades nämligen ett antal bilar som var fulla med både vapen och droger. Det som ledde fram till beslaget var att en narkotikahund markerat vid en bil i garaget, varpå bilarna i parkeringshuset söktes igenom.

– Bland annat hittades automatvapen ämnade för att användas i krig. Vi hittade dessutom sprängmedel, jaktvapen, pistoler, ammunition och kilovis med narkotika av olika sorter, säger Jonas Lindberg, på grova brottsektionen hos polisen i Stockholm syd som är utredningsledare i ärendet.

En man greps i samband med tillslaget och är numera också anhållen på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

– Förundersökningen är precis påbörjad men i nuläget pekar mycket mot ett visst kriminellt nätverk. Mer kan jag inte berätta i nuläget men det är oerhört positivt att vi fått bort så här mycket vapen och narkotika från gatan i ett svep. De hade kunnat göra stor skada i fel händer, säger Jonas Lindberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.