Den misstänkte tjuven körde ner i vattnet och simmade ut från bilen Foto: Göran Åhgren, SVT

Biltjuv försökte simma ifrån polisen

En polisjakt efter en misstänkt inbrotts- och biltjuv utanför Stockholm slutade med ett plask. Tjuven körde den stulna bilen ner i vattnet och fiskades upp av polisen.

Allt började vid 8.30-tiden på söndagsmorgonen när en boende i Saltsjöbaden dragit upp sin rullgardin.

–Personen ser en man som springer över grannfastigheten och en altandörr som tidigare varit stängd är öppen, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

Körde ut i vattnet

Polisen larmas om det misstänkta inbrottet och på väg till platsen möter patrullen en bil som kör i hög fart. Bilen visar sig vara nystulen, och förföljandet slutar vid en småbåtshamn.

–Personen kör ut bilen i vattnet, tar sig ut genom bakluckan på kombin, och simmar ut för att försöka ta sig ifrån polisen.

Fick låna båt

Polisen lånar då en båt av privatperson, åker ut och plockar upp mannen, som också tros ligga bakom ett annat inbrott i Saltsjöbaden tidigare under morgonen. Han kunde kopplas till båda inbrotten genom signalement, framför allt ett par utmärkande röda skor som han ska ha burit, enligt polisen.

Den gripne mannen, som är i 20-årsåldern, misstänkts nu för två fall av inbrott, bilstöld och grov vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer