Biltjuvar stal för närmare en miljon kronor – ställs inför rätta

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilägare i Stockholms län har under en vecka i september blivit bestulna på bildelar, till ett värde på över 700 000 kronor. Polisen hittade även stöldgods från flera inbrott som ska vara värt runt 200 000 kronor, enligt tidningen Mitt i. Nu ställs två män, 32 och 26 år gamla, inför rätta.

Männen ska ha kopplingar till ett litauiskt stöldnätverk. Syftet med besöket i Stockholm ska ha varit att stjäla och smuggla ut stöldgods ut ur landet. Det var den 4 september som de båda männen anlände till Nynäshamn från Lettland, enligt tidningen Mitt i. Polisen hade fått information om männen och kunde därför följa efter dem till Bromma flygplats där de hyrde en bil.

17 bilinbrott på en vecka

Samma natt ska bilinbrotten som pågick under en vecka, ha påbörjats. Totalt inträffade 17 bilinbrott runt om i länet där bilägare blev av med bland annat rattar, navigationssystem, växellådor och andra värdefulla delar.

Männen greps vid en av stöldgömmorna, en vecka efter att de kommit till Sverige. I gömman låg, förutom bildelar, även dyra klockor och smycken som försvann i somras efter flera inbrott i Mellansverige. Värdet på stöldgodset uppges vara över 200 000 kronor,   enligt tidningen Mitt i. Det totala värdet för stöldgodset uppgår till närmare en miljon kronor.

De båda männen står nu åtalade misstänkta för grov stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.