Samma dag som beslut om nolltolerans fattades bjöd bolaget på vin på en avtackning. Policyn började gälla officiellt när protokollet reviderades två veckor senare. Arkivbild. Foto: ANDERS WIKLUND/Henrik Holmberg/TT

Bjöd på vin trots ny alkoholpolicy

Uppdaterad
Publicerad

Styrelseledamoten Jimmy Baker (M) säger till tidningen att det är hyckleri att fatta ett sådant beslut för att sedan sätta sig ned och dricka vin. Samtidigt skriver han i en särskrivelse till beslutet att han inte står bakom delar av policyn som säger att anställda inte kan bjudas på ett glas vin eller en julöl.

Enligt Botkyrkabyggens ordförande Bo Johansson (S) ska bolaget ha nolltolerans mot alkohol eftersom de nu är helägt av kommunen och då ska följa kommunens policy. Att de drack vin strax efter att beslutet fattades ser han inte som ett problem.

– Policyn började gälla när protokollet var justerat två veckor senare. Det där var sista gången som bolaget bjöd på vin och en avtackning som redan var inbokad, säger han till Hem & Hyra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer