Blixtnedslag fick skola att stänga

Uppdaterad
Publicerad

På grund av ovädret fick Segeltorpskolan i Huddinge hålla stängt under måndagen eftersom elever och lärare kunde inte komma in i skolan.

När Linda Johanssson-Karke skulle lämna sitt barn på Segeltorpskolan på måndagsmorgonen möttes hon av stängda dörrar. Efter 20 minuter i regnet informerade skolan henne om att eleverna inte kunde komma in eftersom ett blixtnedslag gjort att dörrarna inte gick att öppna.

– Vissa barn är så små som åtta år. Ska de bara gå hem? Jag tycker att informationen har varit dålig, säger hon.

Föräldrarna informerade

Totalt fick 700 elever gå hem igen. Av dessa går runt 200 på lågstadiet. Helén Delin är biträdande rekor för åldrarna F-3, hon poängterar att inga barn har fått lämna skolområdet utan att föräldrarna har informerats.

– Lärarna har fått i uppgift att kontakta föräldrarna till de barn som går i deras klass. Vi kontrollerar så att de är informerade, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.