Foto: Lisa Liljefors / SVT

Bo Kaspers Orkester – gatumusikanter för en dag

Uppdaterad
Publicerad

Årets upplaga av Musikhjälpen drog igång igår och temat är ”Barn är inte till salu”. För att hjälpa till med insamlingen blir Bo Kaspers Orkester gatumusikanter för en dag.

Under dagen kommer de spela på T-Centralen, Mariatorget, Centralstationen och i någon tunnelbanevagn. Deras bidrag är att på bara några timmar få ihop så mycket pengar som möjligt till barn som har det svårt.

SVT Nyheter Stockholm mötte upp bandet i gången mellan T-Centralen och Centralstationen och där var folk väldigt generösa.

Varför blev det just gatumusikanter?

– Vi kan inte göra så mycket mer än att spela och försöka samla in lite pengar. Och framförallt ge Musikhjälpen 2017 uppmärksamhet, säger Bo Sundström, sångare och gitarrist.

”Extra viktig insats”

– Det känns som en extra viktig insats i år, till stöd för ”Barn är inte till salu”. Det är tydligen en industri som omsätter miljarder och är tabubelagt att prata om. Så vi kände att det var viktigt att ställa upp, säger Fredrik Dahl, trummis.

Hur var det att vara gatumusikanter igen?

– Det är alledeles underbart, det har vi en gång varit och nu fick vi vara det för musikhjälpen, säger Bo Sundström.

– Det är roligt att möta publiken direkt. Det roligaste är om de skänker lite pengar, säger Michael Malmgren, basist.

Hur går insamlingen?

– Folk ger stora pengar, jag har sett någon ge en 500-lapp, säger Fredrik Dahl.

– Insamlingen går bra, vi ser inget smågrus utan vi ser sedlar som viks ned i bössorna, säger Bo Sundström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.