Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hyresvärden uppmanade Ceren Sari att gå till sjunde våningen för att kasta soporna, där var det nämligen inte stopp i sopnedkastet. Se henne slänga sopor och reagera på situationen. Foto: SVT/Privat

De har levt med sopkaos i flera veckor: ”Luktar förfärligt”

Publicerad

Under de senaste veckorna har boende på en adress i Brandbergen tvingats leva med sopberg och tillhörande lukt i trapphuset – anledningen är stopp i sopnedkasten.

SVT Stockholm har pratat med flera boende i huset som berättar att problemen kommit och gått under en längre tid, men de senaste veckorna har det varit värre än innan.

Hör en av de boende i klippet ovan.

Victoriahem: ”Problem med återkommande stopp” 

Hyresvärden Victoriahem berättar att de under dagen varit på plats i huset för att plocka bort sopor som stått i trapphusen. De har även informerat de boende om att de kan använda miljöstugor i området för sina hushållssopor.

– Sopsugen är väldigt gammal och det finns en del problem med återkommande stopp i sopnedkasten, säger Emelie Olsson, områdeschef i Brandbergen.

Hör vad Victoriahem gör för att lösa problemet på kort och lång sikt i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emelie Olsson, Victoriahems områdeschef i Brandbergen, förklarar vilka åtgärder som vidtas för att lösa sopproblemen. Foto: Victoriahem

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.