Hittills i år har den som fått ett hyreskontrakt stått i kö i nästan tio år. Foto: TT

Bostadskön växer trots att fler bostäder byggs

Publicerad

Trots att det byggs rekordmycket så ökar antalet köande i Stockholms bostadskö lika snabbt som tidigare. Dessutom ökar kötiden och hittills i år har den som fått ett hyreskontrakt stått i kö i nästan tio år.

Vid det senaste årsskiftet var det 555 000 personer som köade för att få en hyreslägenhet. Statistik från bostadsförmedlingen visar att antalet väntas ha ökat till 600 000 vid nästa årsskifte, det rapporterar P4 Stockholm.

De senaste åren har antalet personer i Stockholms bostadskö stadigt ökat med åtta procent om året och trots att det byggs mer än på flera decennier så ser ökningen ut att fortsatta i samma takt även i år.

Den nya statistiken från bostadsförmedlingen visar också att kötiden för att få en lägenhet ökar snabbt. Hittills i år har den som fått ett hyreskontrakt stått i kö i nästan tio år vilket är en ökning med nästan ett helt år jämfört med hur det var förra året.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer